На Чернігівщині виявили екологічно-«шкідливий» завод

На території села Неданчичі Любецької територіальної громади виявили завод, який займається утилізацією шкідливих відходів виробництва, серед яких — ртутні лампи, медикаменти, лакофарбові речовини тощо.

Про це повідомив під час засідання екологічного штабу заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов.

Він зазначив, що якщо це питання не вирішити найближчим часом, це може призвести до екологічного лиха в регіоні.

— За свідченнями місцевих жителів на підприємстві щодоби спалюють по дві фури таких відходів, — зазначив Дмитро Іванов. — І все це на околиці населеного пункту. Сама ж утилізація, якщо її так можна назвати, здійснюється шляхом спалювання переважно вночі. Якщо дійсно в навколишнє середовище звідти потрапляють шкідливі речовини, то це не бізнес…

Щоправда, заступника голови облдержадміністрації здивувало те, що на засідання оперативного штабу прибула представниця голови Любецької територіальної громади, яка ні сном, ні духом не чула про таку проблему. «Я про таке вперше чую», — відповіла на запитання Дмитра Іванова жіночка. Посадовець був здивований такій позиції представниці Любецької спільноти тому, що на попередньому засіданні оперштабу це питання вже висвітлювалося.

— То як це так виходить — вас делегували на засідання оперативного штабу, аби ви як представниця голови громади і відповідальна посадова особа розповіли нам конкретно про ситуацію, що склалася, а виходить, що ви нічого не знаєте? — справедливо зауважив головуючий на засіданні оперштабу. — У вас роками труять людей, знищують екологію, а ви так спокійно говорите, ніби нічого не відбувається? Мені ж ваші люди сигналізують про шкідливе виробництво.

Тож Дмитро Іванов доручив представниці Любецької громади та начальнику Головного управління екологічної служби вникнути у проблему й на наступному засіданні екологічного штабу доповісти про стан справ навколо діяльності підприємства у Неданчичах.

Як стало відомо, утилізацією шкідливих відходів виробництва займається Товариство з обмеженою відповідальністю «ВКФ «ПОЛІТАРА».

Далі буде...

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?